CLOSING THE BONES

BLI OMSLUTEN AV REBOZOS

Postpartumceremoni för att stänga kroppen

Under både graviditeten och förlossningen växer och expanderar vi både fysiskt och själsligt. Efter förlossningen påbörjas istället processen att dra tillbaka och stänga kroppen. Naturliga funktioner för detta är tex. eftervärkar som drar ihop livmodern och amning.

Closing the bones är en traditionell ceremoni i Mexico som utförs av parteras alltså mexikanska traditionella barnmorskor. Under ceremonin ligger du som har fött på en bädd av rebozoz (mexikanska sjalar) som korsas över kroppen. De två personerna som utför ceremonin drar i ändarna av varje rebozo i tur och ordning, uppifrån och ner, så att sjalen omsluter varje del av kroppen med en kramande och hållande känsla.

När hela kroppen har "stängts" och den som fött har vilat med sjalar omslutna och spända över hela kroppen öppnas de sedan upp nedifrån och upp igen.

SÅ GÅR DET TILL:

Du kan välja om du vill att två doulor utför ceremonin eller om du vill att en doula och en anhörig gör det.

Vi förbereder rummet där ceremonin ska hållas med ljus, blommor och en ullyogamatta med utplacerade rebozos.

Du får lägga dig på bädden av rebozos och en person sitter på varje sida om dig och korsar tyget över kroppen och drar som en skön kramande massage, i tur och ordning , från huvudet ned till fötterna. Efter att hela kroppen är omsluten får du ligga så och vila, hållen av rebozos en stund. Därefter öppnas de igen sakta nedifrån och upp och ceremonin avslutas med en kroppsmassage.

INFO OM BOKNING

Kontakta oss genom mail eller via kontaktformuläret längst ned på sidan.

Vi ses på ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte online och pratar om ceremonin och om dina/era önskemål. Du meddelar sedan på mail om du vill genomföra en bokning och vi bestämmer ett datum tillsammans.

PRIS

Pris för ceremoni med en doula: 3000 sek inkl. moms.

Pris för ceremoni en doula + medhjälpande doula 4500 sek inkl. moms.

Tidigare doulaklienter har 20% rabatt.

Faktura skickas efter genomförd ceremoni.

KONTAKTA OSS