Inkännande och närvarande

DOULASTÖD FÖR EN TRYGG START

VÄLKOMMEN TILL DOULABYN!

Föd med doula i Stockholm!

VI ERBJUDER DOULAPAKET SOM INKLUDERAR:

- Uppstartsmöte för att lära känna varandra och gå igenom upplägg
- Två utbildande och förlossningsförberedande samtal 2,5 h
- Ett jourstartssamtal online 1 h
- Jour 24/7 från 10 dagar innan BF
- Närvaro och stöd av doula under hela födseln
- Uppföljande eftersamtal ca 1-2 h.

I paketet ingår även:

- Tillgång till back-up doula (som ni också får lära känna)
- Löpande kontakt för frågor under hela graviditeten
- Ett kompendium med bra information
- Amningskurs och amningsstöd vid behov


Det finns även möjlighet att göra följande tillägg:

Doulapaket: Födsel + Postpartum
Doulapaket: Födsel + Hypnobirthing

Så GÅR DET TILL ATT BOKA

KONTAKT

Ni börjar med att kontakta oss via mail eller kontaktformuläret på den här sidan.

UPPSTARTSMÖTE

Vi bokar in ett möte online/live för att prata igenom era önskeål och frågor. Mötet är helt förutsättningslöst och kostandsfritt.

FUNDERA

Ni får därefter fundera några dagar och läsa igenom avtalet.

BOKA

Om ni vill gå vidare signerar ni avtalet och vi genomför bokningen. Den första fakturan skickas efter första församtalet.

Bli stöttad till avslappning genom varje sammandragning

Så går det till:

UPPSTARTSMÖTE

Vi ses live/online för att lära känna varandra och gå igenom upplägg och praktiska detaljer.FÖRSAMTAL - FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDANDE SAMTAL

Vi går i lugn och ro igenom era tankar och önskemål. Vi pratar igenom alla delar av förberedelserna, födseln och efteråt. Om det finns oro eller rädsla bearbetar vi det tillsammans. Samtalet syftar både till att doulan lär känna er djupare och att ni ska få så mycket bra info som möjligt för att få så goda förutsättningar för en trygg och lugn födsel.

Vi går bland annat igenom:

- Förlossningens fysiologi & faser
- Att stötta kroppen till trygghet & avslappning
- Att skapa en trygg & skyddad sfär
- Föda utan rädsla (de fyra verktygen)
- Sjukvårdens rutiner och dina rättigheter
- Naturliga smärtlindringsmetoder & coping metoder
- Medicinska smärtlindringsmetoder
- Förlossningsbrev
- Krystfasen och första stunden med bebisFÖRSAMTAL - PRAKTISK FÖRBEREDELSE

Vi övar praktiskt på Föda utan rädslas verktyg, tryck och övningar. Du som ska föda får uppleva hur det känns att bli guidad till avslappning, få lugnande beröring, massage och tryck samt prova ställningar och öva på coping-tekniker och berätta vad som känns rätt för dig. Vi övar även på ställningar och rörelser. Din ev. partner får lära sig verktyg och tips för att kunna stötta dig och hitta sin plats som stödperson. Vi synkar ihop oss som ett team runt dig som ska föda.

Vi går även igenom Aktiv baby/spinning babies som är en metod för att stretcha muskler och ligament runt livmodern och bäckenet. Syftet är skapa utrymme i bäckenet vilket underlättar för bebis att rotera ner genom förlossningskanalen. Detta kan bidra till ett snabbare förlopp med mindre smärta och även lindra graviditetsrelaterade problem.BACK-UP DOULA

Back-up doulan finns som en säkerhet ifall huvuddoulan skulle behöva avbyte eller inhopp vid sjukdom. Ni träffar henne på ett samtal online, ca. 1 h.

Vem som är back-up doula bestämmer ni tillsammans med huvuddoulan utifrån förslag som ni får och efter att ni träffat henne. Det är viktigt att det känns helt rätt, annars får ni fler förslag.KONTAKT & 24/7 JOUR

Ni har möjlighet att kontakta doulan för frågor och funderingar under hela graviditeten. Jouren börjar 10 dagar innan BF. Då kan ni nå doulan 24/7, även under natten.NÄRVARO UNDER FÖDSELN

När födseln startar kontaktar ni doulan och meddelar. Doulan möter oftast upp i samband med att man åker till sjukhuset eller går in i aktiv fas hemma. Men om ni behöver stöd tidigare kan doulan komma och stötta i hemmet under latensfasen.

Doulan ger aktivt stöd under hela födseln så som guidning, massage, praktisk koordinering och stöd i kommunikationen med sjukvården. Du kan läsa mer om hur stödet kan se ut längre ner på den här sidan.

Doulan stannar fram tills att bebis och moderkaka är födda och en liten stund efteråt.EFTERSAMTAL

Vi ses i ert hem en liten tid efter födseln för en sista avstämning. Vi pratar igenom era upplevelser och avrundar tillsammans.Vanliga frågor

Det brukar fungera jättebra och doulan är ofta ett uppskattat stöd även för partnern. Partnern är den viktigaste stödpersonen och ofta känner sig partnern mer trygg i sin roll eftersom de inte är den enda stödpersonen. Vi bildar ett starkt stödteam tillsammans! Det är även ofta skönt för partnern att det finns någon som är trygg och erfaren i en situation som för dem kanske är ny eller mer ovan.

Att stötta någon som föder kan ofta också ta ut sin rätt i form av trötthet och man behöver även äta, dricka och gå på toa. Med en doula fåt partnern möjlighet att turas om och bytas av. Det går ofta även jättebra att äta en måltid eller gå på toa. Ofta kan partnern få en eller flera sovstunder samtidigt som doulan är med dig som föder.

Allt partnern mår bra och känner sig trygg gör även hen till ett bättre stöd för dig som föder, och hen känner sig ofta nöjdare med sin insats.

Partners som är tveksam till att anlita en doula brukar snabbt ändra sig när vi ses och de förstår hur stort värde det har både för dig som ska föda och för dem själva.

Det brukar fungera jättebra och barnmorskorna brukar visa mycket uppskattning för oss doulor. De allra flesta tycker att det bara är positivt med en doula på plats eftersom det ger en viss avlastning brukar resultera lugnare och tryggare stämning i rummet och bättre upplevelser för de som föder.

Vi gör självklart vårt yttersta för att skapa ett bra samarbete med barnmorskorna på plats och det brukar sällan vara något problem. Vi utgör alla en del av ett team runt dig som föder!

Om födseln startar innan jouren doulan eller back-up doulan ändå och det förändrar inget i övrigt sen. Skulle vi ha förhinder hjälper till att hitta en ersättare (vi har gott om nära samarbetspartners med samma kunskap och inriktning). Det händer ibland och har aldrig varit något problem.

Ja! Om du känner ett behov av stöd under latensfasen i hemmet så kan du få det. Du avgör när du börjar känna behov av stöd och bestämmer när du vill att vi ska komma.

Vi rekommenderar i annat fall att vi stöd över telefon i latensfasen och att vi möts upp när du som föder närmar dig aktiv fas. För dig som föder på sjukhus möter vi oftast upp dig i samband med att ni kommer till sjukhuset eller blir inskrivna och får ett rum. På det sättet dröjer det längre innan huvuddoulan eventuellt behöver bytas av.

KONTAKTA OSS

Introducing

Image slideshow

Tell your brand's story through images.

Introducing

Image slideshow

Tell your brand's story through images.