MENTAL & FYSISK FÖRBEREDELSE

PROFYLAXKURS MED DOULAPERSPEKTIV

FÖRBEREDELSE FÖR ATT FÖDA OCH STÖTTA

Att föda barn är en fysiskt och psykiskt omvälvande upplevelse. Med förberedelser och konkreta verktyg är det lättare att kunna möta intensiteteten.

Som stödperson är det också vanligt att känna sig orolig över att inte vara tillräcklig eller att inte veta vad man ska göra för att verkligen kunna stötta och underlätta för den som föder. Då kan det vara skönt att få konkreta verktyg och möjlighet att öva tillsammans innan det är dags.

En missuppfattning är att profylax innebär ett visst sätt att andas, men ordet profylax betyder förberedelse inför något. Vår kurs är en förlossningsförberedande kurs som lånar det bästa ur en rad olika metoder och tekniker utifrån vår erfarenhet som doulor om vad som fungerar.

I kursen går vi igenom:

- Födandets fysiologi och anatomi
- Hormoner & nervsystemet under förlossningen
- Hur det kroppsegna smärtlindringssystemet fungerar
- Stödpersonens roll, verktyg och tekniker
- Massage tekniker, tryck och akupressur
- Andning och avslappningstekniker
- Naturliga och medicinska smärtlindringsmetoder
- Mentala copingtekniker
- Birth space - hur vi skapar en trygg miljö och atmosfär under förlossningen
- Föda utan rädslas fyra verktyg
- Hypnobirthing
- Ställningar och rörelser som skapar utrymme i bäckenet
- Grundövningarna i Aktiv baby/Spinning babies

INTRESSERAD ATT FÖDA MED DOULA?

Den privata profylaxkursen ingår som en del av våra doulapaket. Då är vi även med och stöttar dig och din partner/stödpesron på plats under förlossningen.

Om du efter att ha gått profylaxkurs med oss även vill boka oss som doula för din förlossningen dras priset för profylaxkursen av.

PRIVAT PROFYLAXKURS

En privat profylaxkurs med en doula är något vi varmt kan rekommendera. Fördelen är att kursen kan utformas efter de unika personer som ni är och era förutsättningar och önskemål inför födseln. Det finns också en större möjlighet att få utrymme att prata om tankar, oro eller rädslor.

Att kursen sker i ert hem gör även att det finns en möjlighet att öva i den miljön och med de saker och möbler ni kommer att ha hemma där man ofta befinner sig under latensfasen eller hela födseln vid en hemfödsel.

PLATS: I ert hem eller i doulastudion i Bromma.
TID:
4 h inklusive paus på en vardag, helg eller kväll.
PRIS:
2200 SEK

BOKA

Profylaxkurser i Stockholm

Kursen är anpassad för att ni är två som deltar, en som är gravid och en stödperson som ska stötta under förlossningen (behöver inte vara partner eller medförälder)

Vi ses i grupp om max 10 personer. Dagen inleds med en föreläsning och därefter övar vi praktiskt på alla delar samt går igenom frågor och funderingar tillsammans i gruppen.

NÄSTA DATUM: 17/6 2023 i Doulastudion

PLATS: I doulastudion i Bromma eller på Mamita i Stockholm
TID:
3 h inkl. paus
PRIS:
950 SEK för 2 personer

ANMÄL INTRESSE

Profylaxkurser - Online

Vi kommer inom kort att börja erbjuda profylaxkurser online. Anmäl gärna intresse så återkommer vi med datum så snart som möjligt.

ANMÄL INTRESSE

INTRESSEANMÄLAN

FÖLJ MED I NYHETSBREVET

Prenumerera på nyhetsbrevet för att ta del av nyheter om kurser, erbjudanden och artiklar.