LANDA TRYGGT I DET NYA

STÖD AV POSTPARTUMDOULA I STOCKHOLM

Stöd i hemmet den första tiden

Den första tiden med en nyfödd bebis kan ofta kännas överväldigande. Det är för de flesta en omvälvande och intensiv fas där det kan vara väldigt skönt att få sällskap, avlastning och stöd. En postpartum doula ger stöd i hemmet i form av inkännande samtal, vägledning och avlastning med allt det praktiska för att göra övergången till det nya tryggare och smidigare.

Utgångspunkten för vårt besök är ett inkännande stöd utifrån det som behövs just den dagen i form av mentalt, fysiskt och praktiskt stöd samt avlastning med bebisen, äldre barn, matlagning eller hemmet.

Doulabjun erbjuder ett flertal olika paktetlösningar som kan bokas innan bebisen är född eller när bebisen redan är här.

Exempel på vad stödet kan bestå utav:

- Stöd i att hitta en rytm och känna sig trygg i den nya tillvaron
- Hjälp att lära sig att läsa av och förstå bebisens signaler och behov
- Stöd i att i lugn och ro hitta självförtoendet som nya föräldrar
- Få stöd med fysisk och emotionell återhämtning efter förlossningen
- Amningsstöd
- Praktiskt stöd och avlastning (tex. hitta sköna positioner, matlagning, underhålla äldre barn)
- Extra händer och avlastning med bebisen
- Massage (med oljor från Braido organics) samt bindvävsmassage
- Stöd i att hitta ner i vila, välmående och avslappning
- Sällskap och någon att prata och dela erfarenheter med
- Avlastning under natten när bebis vaknar för att få så mycket sömn som möjligt

POSTPARTUMPAKET - BAS

Pris: 700 kr/h

Antal timmar: 3, 6 eller 9 h

Natt: (mellan 22-06) tillkommer 150/h

Minst 3 h per tillfälle på dagtid och minst 7 h för nattpass.


BOKA

POSTPARTUMPAKET: MEDIUM

Pris: 650 kr/h

Antal timmar: 12, 15 eller 20 h

Natt: (mellan 22-06) tillkommer 150/h

Minst 3 h per tillfälle på dagtid och minst 7 h för nattpass.


BOKA

POSTPARTUM PAKET: PREMIUM

Pris: 600 kr/h

Antal timmar: 20 h till 40 h

Natt: (mellan 22-06) tillkommer 150/h

Minst 3 h per tillfälle på dagtid och 7 h för nattpass.

BOKA

Mothering the mother


Efter en födsel tar det ofta tid att landa i kroppen och hitta in i den nya tillvaron. Kroppen har varit med om något oerhört intensivt och behöver få utrymme att läka och vila. Då kan det vara skönt med att ha den mjuka, omhändertagande närvaron av en postpartumdoula hemma hos sig några timmar om dagen.

Doulan är ett tryggt sällskap att bolla saker med och ett par extra händer som är där för att passa upp på dig som har fött för att du må så bra som möjligt och få så mycket tid som möjligt att vila i sängen och knyta an med bebisen. Vi kan avlasta med allt det prakstiska, förbereda mat och mellanmål eller en varm kopp chai, bulla upp med kuddar under amning eller ge dig en skön massage. Vid behov kan vi även passa bebisen så att du får sova.

Vanliga frågor

Vilket stöd man behöver under ett nattpass är väldigt individuellt. Hur upplägget kan se ut är beroende på saker som hur sömnen ser ut och var ni och bebien sover samt hur matningen sker.

Vi börjar därför med att prata igenom er situation och gör upp en plan som vi sedan kan utvärdera och förbättra vid behov. Om det finns något kring nätterna som varit extra utmanande kan vi även utforska det tillsammans genom att pröva oss fram och hitta en bra rytm.

Doulan kan t.ex. sova i närheten av ert sovrum eller i samma rum som bebisen så att doulan vaknar när bebis vaknar och hjälper till att ta upp bebisen och komma med bebisen till mamman för att amma, eller hjälpa till att förbereda ersättning. Om bebis är vaken längre stunder kan doulan passa bebisen medan ni sover.


Om doulan blir sjuk så flyttar vi fram det bokade besöket. Detsamma gäller om er doula skulle bli inkallad på en födsel eftersom födslar behöver ha prioritet.

Skulle ni känna ett stort behov av stöd just den inbokade dagen eller om er doula är sjuk längre än några få dagar får ni en annan doula som ersättare.

Vi utgår ifrån ert datum för beräknad födsel och i slutet av graviditeten håller vi kontakten men avaktar med exakta dagar tills dess att bebisen/bebisarna har kommit. När bebisen har kommit kan vi börja boka in tid och dag för de första besöken.

Vi kan stötta er med matlagning i hemmet eller att förbereda mellanmål etc. Vi kan antingen utgå ifrån det som finns hemma eller så kan ni välja att vi handlar och att ni står för kostanden. Vi pratar på förhand igenom vad ni tycker om och ev. allergier eller preferenser. När vi förebreder mat och mellanmål utgår vi ifrån att skapa värmande, lättsmält och näringsrik mat som stöttar kroppens läkning postpartum.

Om ni önskar kan doulan ta med mat för en dagsmeny för en eller flera dagar (frukost, lunch och middag) som redan är färdiglagad från någon av våra samarbetspartners som erbjuder hemlagad catering som är specialicerat för att ge näring som passar postpartumtiden. Ni får då förslag på menyer att godkänna på förhand och sedan tar vi med rätterna till besöken. Kostanden för detta står ni för.

Det går bra att boka både innan och efter bebisens ankomst.

Om ni överväger att boka postpartumdoula uppmuntrar vi er dock att boka så tidigt som möjlig eftersom det underlättar vår möjlighet att göra oss tillgängliga för er och för att ni ska vara säkra på att få en plats. Exakt dag och tid för träffarna bokas alltid in först efter bebisens ankomst förutom vid planerat kejsarsnitt eller planerad igångsättning.

Dock går det ofta bra att boka även på kort varsel efter att bebisen är född. Ibland är det först då man tydligt ser ett behov av stöd. Om vi har plats stöttar vi dig gärna. Hör av dig!

Vårt stöd riktar sig främst till er som är i tidig postpartum, ca de första 6 veckorna. Amningsstöd kan dock bokas under hela amningsperioden.

HÖR AV DIG TILL OSS!

Funderar du på att boka en postpartum doula? Hör av dig till oss så kan vi ses på ett onlinemöte och berätta mer.

Det första mötet är alltid förutsättningslöst - efteråt bestämmer ni er för vad som passar er.

Vi svarar inom 24 h - kolla i skräppost om ni saknar svar.